Door wie

RET-training is opgestart door Tanja van Essen. Ik ben afgestudeerd  aan de Rijksuniversiteit Groningen als psycholoog en ben jaren verbonden geweest aan de universiteit als (studenten)psycholoog/ trainer. Momenteel combineer ik mijn werk binnen RET-training met een functie als GZ-psycholoog binnen het UMCG.

Ik ben Associate Fellow van het Albert Ellis Institute te New York, gecertificeerd RET  supervisor, GZ-psycholoog BIG en Cognitief Gedragstherapeut en Supervisor VGCt. Ik volgde na mijn opleiding psychologie een opleiding in RET bij het RET-instituut in  Haarlem. Mijn RET supervisie-certificaat behaalde ik bij het Albert Ellis Institute in New  York.  Daarnaast heb ik de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt gevolgd. Momenteel ben ik in opleiding tot specialistisch groepstherapeut van de NVGP.


Kwaliteit: RET-training hecht aan kwaliteit van haar dienstverlening. Als GZ-psycholoog sta ik ingeschreven in het BIG register. Daarnaast ben ik als cognitief gedragstherapeut en supervisor lid van de VGCt en volg ik regelmatig na- en bijscholingscursussen. Ik ben als associate fellow aangesloten bij het Albert Ellis Institute in New York. RET-training werkt nauw samen met het Instituut voor RET in Haarlem.


Publicaties:
Tanja van Essen en Henri C. Schouwenburg schreven:
 “Doe het vandaag! Stap voor stap je uitstelgedrag te lijf” uitgeverij Lannoo, Tielt, 2004. (niet meer leverbaar)

Tanja van Essen en Henri C. Schouwenburg: “Overwin je faalangst, met de RET-methode” uitgeverij Lannoo, Tielt, 2008.

Tanja van Essen en Henri C. Schouwenburg: “Eerste hulp bij uitstelgedrag” uitgeverij Lannoo, Tielt, 2018.