Door wie

RET-training is opgestart door Tanja van Essen. Ik ben afgestudeerd  aan de Rijksuniversiteit Groningen als psycholoog en ben jaren verbonden geweest aan de universiteit als (studenten)psycholoog/ trainer. Momenteel combineer ik mijn werk binnen RET-training met een functie als GZ-psycholoog in een kleinschalige instelling voor basis- en specialistische GGZ in de stad Groningen.

 

Ik ben Associate Fellow van het Albert Ellis Institute te New York, gecertificeerd RET  supervisor, GZ-psycholoog BIG en Cognitief Gedragstherapeut VGCt. Ik volgde na mijn opleiding psychologie een opleiding in RET bij het RET-instituut in  Haarlem. Mijn RET supervisie-certificaat behaalde ik bij het Albert Ellis Institute in New  York.  Daarnaast heb ik de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt gevolgd.


Kwaliteit: RET-training hecht aan kwaliteit van haar dienstverlening. Als GZ-psycholoog sta ik ingeschreven in het BIG register. Daarnaast ben ik als cognitief gedragstherapeut lid van de VGCt en volg ik regelmatig na- en bijscholingscursussen. Ik ben als associate fellow aangesloten bij het Albert Ellis Institute in New York. RET-training werkt nauw samen met het Instituut voor RET in Haarlem.


Publicaties:
Tanja van Essen en Henri C. Schouwenburg schreven:
 “Doe het vandaag! Stap voor stap je uitstelgedrag te lijf” uitgeverij Lannoo, Tielt, 2004. (niet meer leverbaar)

Tanja van Essen en Henri C. Schouwenburg: “Overwin je faalangst, met de RET-methode” uitgeverij Lannoo, Tielt, 2008.

Tanja van Essen en Henri C. Schouwenburg: “Eerste hulp bij uitstelgedrag” uitgeverij Lannoo, Tielt, 2018.